Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس باغ گیاه شناسی تهران درباره چالش‌های این مجموعه گفت: تأمین آب برای باغ گیاهشناسی یکی از چالش‌‌های مهم است که با توجه به توسعه شهر تهران با مشکل تأمین آب مواجه شدیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ عادل جلیلی در تشریح عملکرد این باغ اظهار کرد: در تمام دنیا برای حفاظت ژنتیکی و گیاهان از دو روش حفاظت در رویشگاه‌ها و حفاظت از خارج از رویش گاه‌ها استفاده می کنند روش نخست توسط محیط زیست و جنگل‌ها و مراتع انجام می‌شود و در روش دوم باغ‌های گیاهشناسی نقش بازی می کنند که در درون باغ‌های گیاهشناسی نیز کار حفاظت به دو روش رویش گیاه زنده به شکلی که خودش سبز می‌شود و دیگری در بانک ژن و فضای سرد یخچالی بذرها حفاظت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باغ گیاه‌نشاسی تهران که از سال 47 تاسیس شده تا پیروزی انقلاب اسلامی در حدود 25 درصد پیشزفت داشته اما عمده توسط آن پس از انقلاب انجام شد. در این باغ گیاهان به دو روش قطعات داخلی از طبیعت ایران جمع آوری می‌شود و شکل دیگر نیز گیاهانی است که از سایر نقاط دنیا جمع اوری می‌شوند. باغ گیاهشناسی تهران با تمامی باغ های گیاه‌نشاسی به جز اسرائیل ارتباط دارد و خوشبختانه با تلاش پژوهشگران در این باغ بیش از چهار هزار گونه گیاه شناسی جمع آوری شده است. باغ‌های گیاهشناسی بیشتر در کشورهای توسعه یافته ایجاد شده اند که تعهداتی نیز در حوزه منابع ژنتیکی دارند به شکلی که نباید این گیاهان را وارد کار اقتصادی کنند.

جلیلی ادامه داد: برای مناطق مختلف کشور در حال احداث باغ گیاهشناسی هستیم و در شهرهای نوشهر، کاشان و یزد باغ گیاهشناسی وجود دارد، همچنین لرستان در حال ایجاد باغ زاگرس هستیم باغ گیاهان دارویی در همدان قرار دارد و در جنوب نیز باغ فدک دزفول را داریم و در تلاش هستیم باغی در سیستان بلوچستان و یا مناطق آزاد قشم و چابهار باغی احداث کنیم.

وی تأکید کرد: در مشهد باغ گیاهشناسی با همکاری شهرداری احداث شد اما با توجه به اینکه هدف اصلی در باغ‌های گیاهشناسی حفظ منابع ژنتیکی است و با پارک تفاوت دارد بدلیل عدم تحقق اتین موضوع همکاری با شهرداری مفقول ماند و ما از این کار کنار کشیدیم و با شهرداری تبزیز نیز این موضوع تکرار شد.

جلیلی درباره چالش‌های باغ گیاهنشاسی تهران گفت: در حال مدیریت چالش‌ها هستیم ظرف سال‌های گذشته تلاش کردیم هویت باغ را برگردانیم مسئولین به عناوین مختلف به باغ گیاهشناسی دعوت شدند تا از این طریق حمایت از باغ محقق شود برای کسب ردیف بودچه تلاش زیادی انجام شد. چالش دیگر تأمین آب برای باغ گیاهشناسی بود که با توجه به توسعه شهر تهران با مشکل تأمین آب مواجه شدیم توسعه منطقه 22 موجب شد روی موضوع تأمین آب باغ متمرکز شویم.

رئیس مرکزباغ گیاه‌شناسی تهران افزود: در مقطعی اعلام شد که می‌توانیم از محل تصفیه خانه شهر قدس استفاده کنیم که مطالعاتمان نشان داد احیای این آب بسیبار سخت است لذا بدنبال فعال کردن حق آب باغ از سد کرج هستی که در این راستا با وزارت نیرو مشغول مذاکره هستیم. درحقیقت وزارت نیرو اعلام کرد مستندات خود در این زمینه را ارائه کنیم که این مستندات که باغ گیاه شناسی قبل سال 1360 حق ابه داشته را ارائه کردیم که مقرر شد موضوع بررسی شود.

وی ادامه داد: بی تردید در محیط شهری حتماً باید بدنبال بهره گیری از پساب برویم و ناچاریم روزی از پساب استفاده کنیم اما پسابی که در حال حاضر تولید می‌شود کیفیت مناسب برای استفاده در باغ گیاه شناسی را ندارد به این ترتیب تهران و همه شهرها باید به سمت مدیریت پساب حرکت کنند.

جلیلی تصریح کرد: باغ گیاه شناسی در هرثانیه نیازمند 180 لیتر اب است در حالی که امروز با سختی تنها حدود 100 لیتر در ثانیه برای باغ گیاه شناسی اب وجود دارد. چالش دیگری که در سال‌های گذشته با آن مواجه بودیم این بود که در دولت‌های گذشته به دلیل وجود مشکلات مالی شرکت‌های خصوصی برای اداره درگیر شده بودند؛ بنده در آن موقع مسئولیت باغ گیاهشناسی را نداشتم ولی در مصاحبه‌ای به موضوع را اشاره کردم ولی این شرکت مستقر شد وقتی مسئولیت گرفتم این مشکل را از طریق مراجع قانونی حل و فصل کردم ولی همیشه نگرانی تکرار این موضوع در اینده وجود دارد.

رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور درباره تعداد بازدیدکنندگان و استقبال از باغ گفت: از حدود 6 سال گذشته که بازدید برای عموم باز شد حدود یک میلیون و 300 هزار نفر از باغ بازدید کرده‌اند؛ امسال هم با توجه به شیوع کرونا حدود 40 درصد سال گذشته بازدیدکننده داشته‌ایم یعنی چیزی حدود 100 هزارنفر درحالی که سال گذشته حدود 200 هزار نفر بازدیدکننده داشتیم و استقبال بسیار خوبی شده و الگوی رفتاری مردم از ابتدا تا به امروز هم تغییر بسیاری داشته و باغ به محلی برای اموزش مردم در ارتباط با طبیعت شده است.

رئیس مرکز باغ گیاه شناسی تهران به ابرچالش‌های محیط زیستی کشور اشاره کرد و افزود: تغییر اقلیم و محیط های طبیعی، بیابان و دخالت انسان در محیط های طبیعی از ابر چالش های محیط زیستی است که زندگی امروز ما را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.

جلیلی افزود: پروژه‌های گسترده‌ای در موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در حوزه تعیین قلمرو مناطق بیابانی ایران و شن زارها انجام شده است. شاخص پوشش گیاهی، اقلیم و میزان بارندگی در تعیین بیابان‌ها مدنظر قرار می‌گیرد. هرچند که لزوم کاهش بیابان‌های کشور باید مدنظر قرار گیرد اما تخریب و تغییر اکو سیستم بسیار خطرناک است چرا که بازگشت آنها غیرممکن و یا بسیاری طولانی خواهد بود لذا مناسب ترین راهبرد مدیریتی رویکرد حفاظتی است.

لایحه بودجه 1400 شهرداری تهران فردا تحویل شورای شهر می‌شودپیروز حناچی برای مناطق 2 و 8 شهرداری تهران سرپرست تعیین کرد

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرداری تهران شهرداری تهران باغ های گیاهشناسی باغ گیاه شناسی باغ گیاهشناسی باغ های گیاه شناسی تهران تأمین آب چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۴۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند

رئیس دانشکده دین و رسانه از برگزاری همایش "دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین" روزهای هشتم و نهم خرداد در تهران و قم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال 153 مقاله به دبیرخانه خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد 50 مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

وی افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محورهای این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده ‌و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محورهای این همایش است.

وی عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالشهای دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنرهای رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محورهای این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری 17 پیش نشست در طول 6 ماه گذشته و برگزاری 11 نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • تشریح طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران
  • عرضه به هنگام زمین و تأمین اعتبارات برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • قیمت مهمترین ارزها در بازار تهران/ لیر ترکیه تحت تأثیر چه اتفاقی است؟