Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر ثبت آثار وزارت میراث فرهنگی گفت: از اداره میراث فرهنگی استان تهران درخواست کرده‌ایم که با استفاده از کمسیون ماده ۵، برای تعدیل ساخت و ساز در اطراف باغ گیاه‌شناسی اقدام کند که در غیر این صورت فرآیند تعیین حریم در دستور کار قرار خواهد گرفت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حدود دو ماه پیش بود که یک تعاونی مسکن فرآیند ساخت‌وساز 22 برج 27 طبقه‌ را در منتهی‌الیه شمالی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در منطقه 22 تهران آغاز کرد؛ این اقدام که البته به نظر می‌رسد وارد فاز عملیاتی شده، موجی از انتقادات و نگرانی‌ها را در میان دوستداران محیط زیست و میراث فرهنگی به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال انتشار این خبر سید احمد علوی از اعضای شورای شهر تهران، با اشاره به اهمیت فضای باغ ملی گیاه‌شناسی به عنوان سرمایه ملی کشور و ارزش بالای آن در سطح بین‌المللی برای تهران و همچنین تأثیر مؤثر این باغ در تلطیف فضای زیست محیطی تهران، خواستار تجدیدنظر در خصوص ساخت‌وسازهای اطراف حریم این باغ و انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از تعرض به حریم و عرصه این اثر ثبت شده ملی توسط متولیان وزارت میراث فرهنگی کشور شد.

باغ گیاه‌شناسی تهران یکی از 20 باغ گیاه‌شناسی برتر جهان بوده و بزرگ‌ترین باغ گیاه‌شناسی خاورمیانه محسوب می‌شود که  قدمتی بالغ بر  48 سال دارد و به شماره ثبت 365 در مورخ 1395/12/10 در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت ملی شده است.

برابر قانون در صورت ثبت یک اثر ملی، هرگونه تجاوز به حریم تعیین شده برای آن اثر، جرم بوده و علاوه بر مجازات مربوطه پیگرد قانونی نیز دارد.

پیش از این معاون میراث فرهنگی استان تهران در خصوص عرصه حریم باغ گیاه‌شناسی تهران به تسنیم گفته بود که با عنایت به اینکه باغ ملی گیاه‌شناسی به عنوان یک اثر طبیعی ثبت ملی شده است، مشمول ضابطه اختصاصی نمی‌شود؛ بر همین اساس تعیین و تدوین عرصه و حریم این باغ، در شورای کارشناسی و شورای ملی ثبت و حریم وزارت میراث فرهنگی بررسی خواهد شد و با اجماع نظر کارشناسان، نتیجه نهایی و محدوده عرصه و حریم این اثر مشخص می‌شود.

به گفته این مقام مسئول، تعیین ضابطه اختصاصی پس از مطالعه عرصه و حریم یک اثر تاریخی صورت می‌گیرد که بر اساس آن چارچوب مدنظر در قالب یک نقشه با امضاء و تأیید مقامات عالی میراث فرهنگی به تمام دستگاه‌های سطح استان از استانداری تا شهرداری ابلاغ و ضمن ثبت این نقشه در سامانه طرح تمثیلی شهرداری، تمام عملکرد دستگاه‌ها در خصوص صدور مجوز و ساخت ساز نیز متعاقباً بر مبنای آن صورت می‌گیرد.

همه این‌ها در حالی است که  تصاویر و فیلم‌های منتشر شده در فضای مجازی حاکی از ادامه فرآیند ساخت و ساز برج در حریم این باغ است و گویا در حال حاضر این پروژه در مرحله خاکبرداری قرار دارد.از سوی دیگر شهرداری تهران نیز صدور مجوزهای نهایی و رسمی برای این پروژه را به صورت مشخص تأیید نمی‌کند.

 

 هرچند پیگیری مجدد خبرنگار تسنیم از اداره میراث فرهنگی تهران بی‌پاسخ ماند، اما مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت و حریم آثار وزارت میراث فرهنگی، در راستای اقدامات صورت گرفته توسط وزارت میراث فرهنگی و لزوم توقف بلندمرتبه سازی در حریم باغ گیاه‌شناسی به خبرنگار اجتماعی تسنیم گفت: ما از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران درخواست کرده‌ایم که اقدامات لازم به منظور تعدیل ساخت و ساز از طریق استفاده از ظرفیت قانونی کمسیون ماده 5 با هماهنگی شهرداری تهران به انجام برسانند.

 

 

 

وی با اشاره به این موضوع که کارشناسان میراث طبیعی تأکید دارند که ضروری است با تعدیل ارتفاع پروژه واقع در حریم باغ گیاه شناسی ملی از بروز مشکلات احتمالی در پایداری اکولوژیکی این اثر طبیعی جلوگیری به عمل آید، بیان کرد: انتظار هم این است که با همکاری همه نهادهای ذی‌ربط به ویژه متولیان این پروژه تلاش شود تعدیل ارتفاع اتفاق بیوفتد.

بنا بر صحبت‌های این مقام مسئول، مقرر شده است چنانچه اداره کل میراث فرهنگی استان تهران از این طریق موفق به انجام اقدام مدنظر برای محدودیت در ساخت و ساز این پروژه نشود و توفیقی بدست نیاورد، فرآیند تعیین حریم مطابق الزامات مقرراتی در دستور کار آن اداره کل و متعاقباً وزارت میراث فرهنگی قرار بگیرد. البته هم اکنون نیز مطالعات تعیین حریم این اثر ملی توسط چند تن از اساتید حوزه میراث طبیعی با همکاری اداره کل استان تهران در حال انجام است.

 پورعلی همچنین تصریح کرد: عموماً از زمان ثبت یک اثر به عنوان اثر ملی تا تعیین حریم آن تأخیر زمانی وجود دارد و اولویت بندی تعیین حریم آثار ملی با توجه به وضعیت حفاظتی یک اثر اتفاق می‌افتد، لذا امیدواریم که تعیین حریم این اثر ملی در سریع‌ترین  زمان ممکن نهایی شود.

حالا اما پرسش اساسی و در خور تأمل این است که چرا بلافاصله پس از ثبت ملی یک اثر اقدامات لازم به منظور تعیین عرصه و حریم اثر مربوطه با هدف جلوگیری از ورود صدمات و آسیب‌های احتمالی در آینده انجام نمی‌شود که در نهایت  شاهد انجام چنین تخلفاتی باشیم؟

به نظر می‌رسد در این خصوص الزام قانونی و مقرراتی مشخصی با ضمانت اجرای مناسب وجود نداشته و به همین دلیل معمولاً  تعیین حریم یک اثر به تعویق می‌افتد و حتی ممکن است تا مدت‌ها بعد از ثبت ملی یک اثر نیز پیگیری نشود که ضروری است این موضوع توسط وزارت میراث فرهنگی در تنقیح، اصلاح و پیشنهاد قوانین و مقررات بالادستی مدنظر قرار بگیرد؛ به گونه‌ای که موضوع تعیین حریم یک اثر از الزامات و ضروریات پیش از ثبت آن اثر باشد.

آنچه در پایان شایان ذکر است، انجام پروژه عظیم ساخت‌وساز در حریم این باغ که البته برای مجریان و مالکان نهایی این پروژه‌های مسکونی از جذابیت‌های بالایی برخوردار است، قطعاً نه تنها موجب آلودگی بصری خواهد شد بلکه استقرار جمعیتی بالغ بر ده‌ها هزار نفر در این منطقه موجب ایجاد مشکلات اکولوژی و کمبود منابع آبی در دراز مدت می‌شود که بیم آن می رود بیش از پیش فضای طبیعی شهر تهران به ویژه حریم باغ گیاه شناسی را با چالش‌های زیست محیطی و زمین شناسی رو به رو کند.

ساخت و سازها در حریم باغ گیاه‌شناسی ادامه دارد!وزارت میراث فرهنگی در انتظار ارسال پرونده ساخت‌وساز در باغ گیاه‌شناسی از شهرداری استواکنش زاکانی به ساخت و ساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی؛ میراث گذشته است!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی استان تهران حریم باغ گیاه شناسی وزارت میراث فرهنگی استان تهران عرصه و حریم تعیین حریم ساخت و ساز اداره کل ثبت ملی اثر ملی یک اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۴۵۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، اهالی روستای وازیَک محمودآباد با پرورش گل و گیاه توانستند روستای بدون بیکار مازندران لقب بگیرند.


مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه از ۹۲ هکتار فضای گلخانه‌ای شهرستان محمودآباد ۳۷ هکتار آن در روستای وازیک واقع شده است گفت: ۱۶۹ نفر در این روستا به پرورش گل و گیاه مشغول هستند.


هادی زاده با اشاره به اینکه روستای وازیک سال ۱۴۰۰ به عنوان روستای گردشگری گل و گیاه مازندران معرفی شد افزود: با پرورش گل و گیاه در این روستا، وازیک روستای بدون بیکار مازندران هم لقب گرفت.


او ادامه داد: پرورش دهندگان گل و گیاه روستای وازیک با تولید و پرورش انواع گل‌های آپارتمانی، درخت و درختچه‌های زینتی در جشنواره‌های متعدد گل وگیاه حضور دارند و محصولاتشان به سایر نقاط کشور نیز ارسال می‌شود.


استان مازندران دارای ۱۱۴۵ هکتار فضای گلحانه‌ای است که در این زمینه، رتبه نخست کشور را دارد.

زینب دیوارگر و گزارشی از روستای بیکار مازندران:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • میدان ونک تهران ۳ طبقه می‌شود
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید